sobota 19. června 2010

Medal of Honor - Beta multiplayer footage

Vietcong - !!MEGA RECENZE!!

Nemám rád dlouhé psaní a kritizování her, takže můj pohled na Vietcong bude silně zkreslený mými zkušenostmi s Cryenginem a podobně laděnými hrami se super grafikou a hratelností. Podívejme se tedy tomu Vietcongu na zoubek.



Když jsem slyšel poprvé o hře Vietcong, představoval jsem si silně lineární střílečku v džungli, kde na vás útočí tupí nepřátelé. Po stažení a odehrání zhruba dvou či tří map jsem byl překvapen. Hratelnost byla vcelku obstojná, Vietcongové nebyli žádná tupá zvířata, pobíhající před muškou, ale mnohdy bylo naopak obtížné je zabít a zpřístupnit si tak budoucí postup. Zbraně se,přes své nedokonalé, leč roztomilé grafické zpracování chovají jako reálné, ovšem nečekejte, že se vám budou zasekávat, nebo že si je budete moci výrazně vylepšit.



Grafická podoba hry je, jak jsem zde již řekl dostačující. Vietcong již není žádná novinka, naopak, je to pramáti spousty her. Použit byl PteroEngineIII a o fyziku hry se staral tehdy úchvatně skvělý Marok engine. Myslím si, že vývojáři udělali vše co bylo v jejich silách, tedy v silách enginu. Nebudu proto kritizovat grafiku hry a radši se blíže podívám na zbraně, je jich tu totiž spousta, daleko více než ve většině dnešních rádoby řečeno stříleček.

ZBRANĚ:

US útočné:
M-16
M-16 / XM-148
XM-177 E1 (Colt Commando)
M-14
L1-A1

US samopaly:
Sten MK.II
Sterling L34 A1
Carl Gustav M-45
M-1 A1 Thompson
Ingram MAC-10

US pušky:
Winchester 70
M-40 (optika)

US kulomety
BAR
M-60
Browning M-2 (upevněný)
M- 1919 (upevněný)

US pistole:
S&W model .39 (tlumič)
M-1911 A1
S&W model .27

US ostatní:
Remington 870
M-72 LAW
M-79
Claymore
M26A1
Nůž

Samozřejmně jsou zde také zbraně pro stranu Vietcongu.

VC útočné:
Ak-47
SKS-45
Vz. 58
StG 44

VC samopaly:
PPS-41
MAT-49
Vz. 61 Škorpion

VC pušky:
SVD Dragunov
Mosin Nagant M1891/30

Vc kulomety:
Degtarjev DP2
Degtarjev RPD
Vz. 59
ZB-37

VC pistole:
Stechkin APS
Makarov
Mauser C96
Mosin Nagant 1895

VC ostatní:
Dvouhlavnova brokovnice
Trombón
RPG-7

Také mne udivilo, že tuhle hru hraje stále dost lidí. Dokonce jsem tam potkal více hráčů než třeba v multiplayeru Bioshocku 2, kde mám problémy se napojit kvůli nedostatku hráčů.



Konečný verdikt:
Tato hra má na svou dobu stále co nabídnout. Ovšem nečekejte od Vietcongu příliš, byli byste zklamáni... Vietcong je jako dělaný pro občasné hráče, kteří touží po kvalitní zábavě. Slovy jednoho známého a zkušeného hráče:
Famózně kulevroucí epická úžasnost :D
:DNavíc je zde blízká podobnost Counter-striku (myslím v grafice), takže kdo má rád starší hry, ať jde do toho!:P Za sebe dávám 7/10