sobota 3. července 2010

Rozhovor s Echem

Dnes jsem si vzal pod lupu jednoho místního skillera, který se nebojí žádné first person střílečky! Nekompromisní zabiják, nahání strach všem lamám a jeho jméno je na většině serverů svaté.

Echo, byl by jsi tak hodný a pověděl čtenářům něco o sobě?
Moje koníčky? No 5 let jsem chodil, jako asi každý kluk, do fotbalu, ale pak mě to přestávalo bavit, až jsem od toho úplně odeešel a našel si kytaru, ale ta mě taky bavila jen chvíli. Potom ten scénář jistě znáte jak si najdete kamarády a nemáte čas na školu ani skoro na rodinu. Jedny prázdniny jsem byl tak zaneprázdněný, že jsem ani na kamarády moc času neměl a tak mě to přešlo a našel jsem si Call of Duty, GTA a podobné hry. Od té doby jsem zapálený do elektroniky a také ji rád komentuji, nebo se rád naopak něco dozvídám :), ale to ovšem neznamená, že jsem skysnul u her a PC. Rád si zasportuju a jdu ven s kamarády.

Jaký je tvůj životní sen?
Můj životní sen odmalička je, že budu milionářem :D. Proto, když jsem se v 15 letech rozhodoval co budu dále dělat je stavařina. (nehodlám být zedníkem, ale mít svou vlastní stavební firmu) . Ale tohle rozhodnutí jsem neučinil, jen protože jsem šel za penězi, ale i proto, že mne baví matematika a geometrie a vždycky jsem byl technický typ-teda alespoň mi to říkali :D

Na čem ti v životě nejvíce záleží?
Určítě mi nejvíce záleží na zdraví! Bez zdraví nedokážu ničeho dosáhnout. Potom to je nějaké to zajištění pro mou rodinu a opět zdraví pro mou rodinu. Dále bych se určitě neobešel bez kamarádů. S kamarády si říkám nebo i dělam takové věci, které bych se svou rodinou nedělal / neříkal si.

Jsi věřící člověk? Co osud? Myslíš si, že jsme zde z nějakého důvodu?
NE, opravdu věřící člověk nejsem, na osud nevěřím a jsme tu z důvodu udržení populace lidstva. Myslím příliš logicky, na to abych věříl nějakým blbostem, které si někdo někde vymyslel a ovládá tím chudáky lidi (dokážu snést takové lidi v mé přítomnosti, ale jen s mírou)

Jaký je tvůj vztah ke zvířatům?

Ke zvířatům mám velice dobrý vztah. Neberte za zvířata hmyz- ten nesnáším z celého srdce :) (jak to všude vleze a dělá to jen problémy, škodí to, smrdí to, sere mě to, uklízím po tom nebo uklízím to :D ), ale proti obratlovcům nic nemám...Sám mám doma 3 malá koťátka. Rád skouknu nějaký ten dokument, abych se něco dozvěděl nového o světu zvířat :).

Jakou hudbu posloucháš a na co se díváš v televizi?

Poslouchám od každého něco, jen heavymetal mi vadí. Mám velice vytříbený vkus na hudbu poslouchám jen písničky, které se povedly a nejsem jako takoví, kteří si stáhnou všechno i když se jim to nelíbí, jen aby měli ma mp3 přehrávači 2000 písniček. Filmy - nejraději mám komedie ve stylu: Scary movie, Hele vole kde mám káru, Tohle je Sparta. Z parodií je nejlepší asi Disaster movie, Pár pařmenů nebo Henry Propper (tam mají nevyvážené zvuky :D). Mám rád trochu Sci-fi nebo kriminálky... Seriály mám rád pořádně promyšlené a zpracované jako: Ostrov smrti, 24hodin, ale i třeba Simpsnovi a Southpark. Jinak se převážně dívám na Discovery, Animal planet a na kanály typu HBO a AXN.

Jak si představuješ budoucnost?
Budoucností se zaobírám asi jen do příštích 60 let-dále je mi jedno jestli zkrachuju :D. Konec světa se předpokládá asi za 3000 let což by nám asi také nemělo dělat vrásky :D. Určítě bych nechtěl aby byla totální a fatální hyper super giga mega krize - aby zkrachovalo ale úplně všechno, zkolabovalo by hospodářství byly by pouliční nepokoje a nespokojenost obyvatelstva planety Země, aby to dále pokračovalo 5 světovou válkou, protože lidé by už neuměli počítat a vrátili se zpátky do lesa a jeden chytrolín by měl ještě zchovanou vodíkovou nukleární super bombu o váze 984 tun a rozthl by planetu na 2 půlky jako meloun, čímž by se jedna půlka přibližovala ke Slunci, až by shořela a druhá by letěla od Slunce, až by umrzla někde v dalekém vesmíru na Opičí dráze, kde ani není slunce!!!--- Možná jsem to přehnal co? :D

Tak to je ode mne vše. Děkuji ti za zodpovězení otázek a přeji ti do budoucna spoustu výstavních fragů a hodně štěstí i v reálném životě.
Takže to bylo ode mne asi všechno a stím článkem o rozpůlení Země si nedělejte hlavu (tomu stejně nezabráníte :DD ). Já beru většinu věcí s humorem a jsem něco mezi realistou a optimistou. Jen si představte ty články, kdybych byl pesimista... Ahóóóój na serveru lidi :)

Interplay vs. Bethesda - War never changes...

Válka je vždycky stejná... taková jsou úvodní slova Falloutu. my tady také budeme válčit. Ale jinak! Dlouhou dobu mně vrtalo hlavou, který že Fallout je nejlepší. Vždyď já jsem vlastně hrál jenom třetí díl, neboť od předcházejících dvou mě odradilo grafické podání. Ovšem teď se bez jakýchkoliv servítek půjdeme podívat na každý díl zvlášť a vyčteme mu jeho zápory a přičteme klady. Myslím si, že již znám vítěze...



Fallout 1



Prvním Falloutem to vlastně všechno začalo. Postapokalyptický svět s možností budování postavy. Na této myšlence postavilo studio Interplay v roce 1997 první Fallout. Protože grafické podání je na dnešní dobu spíše mínusem než plusem, začneme nejdříve u příběhu a hlavní dějové linky. Lidstvo stojí na pokraji vyčerpání zdrojů nerostných surovin. Proto nejsilnější státy právě za účelem získání co největšího množství kovů a paliva rozpoutají nukleární válku. Celá série nám vlastně vypráví co by se stalo, kdyby studená válka dopadla jinak. Zbytečnost celého konfilktu nám postupně rozkrývají questy, ale i dokonale zpracovaný herní svět. Ohromná flexibilita a úkoly, které lze splnit snad stem způsobů. Herní délka také patří k tomu lepšímu. Autoři svůj příběh usadili do JIhozápadního pobřeží USA a ve hře lze zahlédnout spoustu pop-kulturních odkazů. Domovem našeho prvního hrdiny se stává Vault-13, kde se po nějakém čase porouchá čip na čistění vody a vy jste pověřeni správcem najít nový. Tímto okamžikem poprvé odcházíte z Vaultu. První díl Falloutu se až na svou grafiku, vydařil.

Fallout 2



Mladší brácha prvního dílu, ze kterého těžil hodně slávy, ale i přidal svou troškou do mlýna. Interplay se poučilo ze svých chyb a hru obohatilo o spoustu novinek. V kořenech to ovšem zústává pořád ten starý a známý Fallout do jakého jsme se zamilovali v roce 1997.Tento díl, stejně jako první jsem nehrál, takže o něm vím pouze strohé informace. hráč začíná jako primitivní člen vesničky Arroyo zhruba 60 let od skončení prvního dílu. zakladatelem oné vesnice je náš hrdina z prvního dílu, který byl násilně vyhozen správcem i přes všechny jeho zásluhy. Celá osada trpí žízní a jedinné možné východisko je najít značně legendarizovaný G.E.C.K. - Garden of Eden creation kit. Hra nám tnetokrát nabídne větší svět, více zbraní, spolubojovníky, auta a dokonce i loď. Co zůstává stejné, je grafika. Kromě nových textur se nic nezměnilo.

Fallout 3



Když Bethesda koupila práva na Fallout od Interplay, nikdo nečekal Fallout, jaký jsme ho znali předtím. Nový engine Gamebryo byl nasazen v plné síle. Fyzika, plynulost hry, překrásná grafika. Ano na první pohled výborná hra. Ale je ta hra výborná i v druhých ohledech? jak si na tom stojí hratelnost? Unesli staří fandové Falloutu 1 a 2 tento příval novinek? Ne. Většina nad Falloutem 3 zlomila hůl.
Příběh se odehrává opět po nukleární válce, přesněji v roce 2277, 36 let po událostech z Fallout 2 a 200 let po nukleární apokalypse, která zdevastovala svět.
Hlavní dějová linka se motá kolem vlastního táty, který uteče z Vaultu (jakési protiatomové kryty, které vydrží přímý zásah atomové bomby, vyvíjené byly společností Vault-tec, ovšem sloužily pouze k experimentům) a začne si hrát na hrdinu. Pustina je zamořená radioaktivitou a jedinná šance jak zde zachovat a rozšířit život je poskytnout všem vyčištěnou vodu zadarmo. Ovšem to není jenom tak. Vody je zpousta a jedna malá čistírna vody nepomůže. Váš otec se tedy rozhodne najít takzvaný G.E.C.K - (sadu, která byla přidána pouze do některých Vaultů - díky ní byli obyvatelé Vaultu po otevření schopni znovu oživit pustinu). Pokud by se G.E.C.K přidal do čističky, rapidně by vzrostl výkon a vody by bylo dost pro všechny obyvatele pustiny. Fallout 3 byl zvolen hrou roku a dodnes ho mnoho lidí považuje za nejlepší RPG hru. Otevřený konec, rozsáhlá úprava postavy.. Ano, něco si Fallout 3 převzal z děl studia Interplay, ale i Bethesda přidala svou špetku do mlýna. Jenom se bojím, že ta špetka byla více než dokázali akceptovat zarytí hráči starších dílů.

Na závěr snad jenom připomenu, že tento rok vychází již druhý díl Falloutu od studia Bethesdy a že Interplay vytváří MMORPG díl Falloutu na který si vybojovala práva u soudu. Naše putování po radiací zamořené a zničené pustině zdaleka nekončí!

Rady a tipy na dovolenou

Léto - nejlepší čas pro dovolenou. Ať už se ale letos vypravíte kamkoliv, měli byste dodržovat určitá pravidla ať se z té dovolené ve zdraví vrátíte. Tady jsou nejzákladnější rady, které nejvíce pomáhají.

Okázalost
zajisté máte rádi šperky, ale na dovolenou se prostě nehodí. Jste tak výstavní skříní pro všelijaké zloděje a vrahy, kteří nebudou váhat, aby se vašich šmuků zmocnili.

Bezpečnost
Myslete na svou bezpečnost! Dávejte si dobrý pozor na sebe i své cenosti, pokud vcházíte do průvodu nebo procházíte rušnou ulicí. Raději se držte průvodce nebo ostatních známých, pokud tedy nejste sami.

Měna
Pozor si také dávejte na peníze. Pečlivě si vše před dokončením transakce spočítejte. Nedbejte na příjemné vzezření místních prodavaček nebo na chlácholivé řeči (kterým nerozumíte) obchodníků, jsou to povětšinou šejdíři, kteří se vás budou snažit oškubat na kost.

Peníze nebo život!
Své "keše" nenechávejte jen tak ledabyle v náprsní tašce nebo ledvince. Pro zloděje je to přímo výzva a vy jako byste měli na hlavě napsáno "vykraď mne". Já jsem při dovolených schovával peníze do bot nebo pod čepici. Přecijenom je to nezvyklé, takže to zloděje nenapadne.

Dámy pozor!
Dávejte si dobrý pozor na kabelky. i když jsou uzpůsobeny pro nošení na rameně, dávejte si je raději napříč těla. Zloděj tak nemá šanci vám ji vzít. Na nádraží nebo na letišti si zavazadla pečlivě poznamenejte ,a pokud je zde možnost, připevněte.

Jazyk
Pokud umíte dobře místní jazyk, snadno si zjednáte respekt u zlodějů a obchodníků. Také vám to pomůže na úřadech nebo policii. Na nějakého joudu ze slovníkem v ruce není nikdo zvědavý. Kdo je chytrý, přečte si něco o místních tradicích aby třeba nespáchal trestný čin, či neurazil lid.

Nechej tu sušenku!
Nikdy si neberte jídlo od neznámých lidí, převážně to jsou sušenky obsahující drogy či jinou omamnou látku.

Zapište se na Internet

Zapište se před odjezdem na dovolenou na některou z webových stránek. pokud vám budou ukradeny doklady, můžete své údaje znovu získat z jakékoliv internetové kavárny.

Závěrečnými slovy vám přeji hezkou dovolenou a nezapomeňte se nechat pojistit.